Perron 1 Huisartsen Tilburg

Spoed

Voor levensbedreigende situaties bel 112.

Voor overige spoedgevallen kunt u bellen naar de praktijk 013 - 581 0065 en kies optie optie 1.

Deze optie is uitsluitend bestemd voor spoedeisende situaties of andere situaties die onmiddellijke actie vereisen.

U mag met dergelijke klachten ook direct naar de praktijk komen.

Buiten kantoortijden dient u te bellen met de Huisartsenpost Midden Brabant;
telefoonnummer 085 - 53 60 300. Ook de huisartsenpost heeft een optie voor spoedgevallen.

spoed

Soms is het lastig om te bepalen of iets echts spoed is, of dat er meteen actie ondernomen moet worden. Hieronder proberen wij u uit te leggen hoe u bij bepaalde situaties het beste kunt handelen.


NOODSITUATIES

In een echt levensbedreigende situatie kunt u het beste direct 112 bellen. De mensen achter het landelijke noodnummer kunnen direct alle benodigde hulpdiensten inschakelen, zoals de politie, de brandweer en de ambulance. Niet voor niets geldt: 112 - daar red je levens mee!

HUISARTS

Bij minder acute situaties, belt u tijdens kantooruren uw huisarts of - in geval van praktijksluiting en iets wat niet kan wachten totdat uw huisarts weer beschikbaar is - de waarnemer. In de avonden en nachten, of tijdens weekenden en feestdagen kunt u voor dringende gevallen en na telefonische afspraak terecht bij Centrale Huisartsen Post : 085 - 53 60 300

 

moet ik naar de dokter.nl

 

Als u snel wilt weten of het noodzakelijk is medische hulp in te roepen, kunt u gebruik maken van het programmaatje "Moet ik naar de dokter" die u als app kunt downloaden op uw smartphone. Ook kunt u de site www.thuisarts.nl raadplegen.

thuisarts.nl

 

EHBO

Niet elk ongeluk is een groot ongeluk. De meeste kleine ongelukjes gebeuren gewoon thuis, op het werk of op het sportveld. Een verstuikte enkel, een snee in een vinger of iemand die zich verslikt, het is zo gebeurd. Iedereen kan helpen, als hij maar weet wat hij moet doen.

Ruim 300.000 mensen in Nederland hebben al een EHBO-diploma. Ze hebben een cursus gevolgd en een examen gedaan. Zij weten nu hoe ze kunnen voorkomen dat een situatie erger wordt, terwijl de huisarts onderweg is. Ook voor u kan zo'n EHBO-diploma zeer nuttig zijn. Informeer er eens naar bij uw huisarts of kijk op www.ehbo.nl

EERSTE HULP VAN ZIEKENHUIZEN

In het geval van een ongeluk met een grote verwonding of als het duidelijk is dat er iets gebroken is, of als u te maken heeft met een levensbedreigende situatie en u bevindt zich in de buurt van een Eerste Hulppost, kunt u rechtstreeks naar één van de ziekenhuizen gaan.

Bij twijfel over de ernst van de aandoening of het letsel:
BEL ALTIJD EERST DE PRAKTIJK
OF DE CENTRALE HUISARTSENPOST
.

 

 

stethoscoop